crucea verde

crucea verde

luni, 8 iunie 2015

Vindecare, sau gluma?

                                              " O persoana se va face bine,
                                                atunci cand se va fi saturat sa fie bolnava."

                                                                                                              Lao Tse

       " Stiinta nu inlocuieste si nu schimba regulile fundamentale de viata.
         Ea aduce un plus de cunoastere sub semnul progresului. "

                                                                                                 dr. Virginia Faur

        De multe ori, fiind intrebat, de cei care obtin vindecarea, de ce afectiunea lor este declarata incurabila, cand de fapt realitatea este diferita de ceea ce se afirma, le raspund simplu, sa nu uite ca exista mai multe tipuri de medicina.
       Sperand sa vin in intampinarea acestora intr-un mod cat mai edificator, incerc sa evidentiez cateva aspecte, desi sunt multe de spus.
  • Poti face terapie radio si terapie chimica (mai ales cand se intind pe durate lungi de timp-luni de zile si pana la un an), sa-ti otravesti organismul, si sa speri la vindecare si viata, cand este dovedit stiintific ca acestea sunt procancerigene si distructive? 
  • Poti spera sa vindeci autismul cu saltimbanci, scleroza multipla, lupusul, colita ulcerativa si boala Crohn cu corticosteroizi si AINS sau psoriazisul cu unguente, cand aceste boli sunt boli structurale?
  • Poti sa invingi boli precum Parkinson sau Alzheimer cu tratament simptomatic si neuroprotector, cand aceste boli sunt manifestari ale dezechilibrelor celulare si neurocelulare?  
  • Poti sa te vindeci, daca ai idei preconcepute si convingeri eronate asupra tratamentelor?  Sunt persoane care, dupa ce si-au distrus propria sanatate sau pe a celor apropiati, cheltuind sume mari de bani pe tratamente nocive, invazive si ineficiente, devin brusc suspicioase si foarte, foarte, chibzuite, cand se vad puse in fata unor tratamente ieftine, nenocive, noninvazive si regeneratoare, dorind sa stie, si cu cat mai multe detalii, daca nu cumva, apa pe care trebuie sa o bea, poate sa le afecteze sanatatea.      
       Desi sunt pacienti care s-au vindecat de afectiuni mai mult sau mai putin grave ( cancer, scleroza multipla, autism, hepatita virala cronica, celiachie, colita ulcerativa, boala Crohn, psoriazis, etc.), acest lucru li se datoreaza in mod special lor, pacientilor, si nu mie, pentru ca au fost perseverenti si cooperanti, pacienti care au inteles ca vindecarea nu se obtine alergand dupa himere si asteptand, luni si ani de zile, pe la usi, care au inteles ca un tratament, daca este cel potrivit, nu trebuie sa se intinda pe perioade de ani de zile sau pe viata ( cum mereu se afirma ) si fara rezultate, si cu medicamente din ce in ce mai multe, si boala din ce in ce mai profunda, ci el trebuie sa dea rezultate pozitive intr-un interval de timp relativ scurt (de la caz la caz, saptamani sau luni de zile)  si, in sfarsit, care au inteles ca procesul de vindecare se supune in primul rand legilor naturii, si ca  ascultarea cu rabdare a pacientului  si deschiderea catre acesta, inseamna cheia succesului actului medical.
        Metodele de vindecare ale multor boli, unele enumerate mai sus, se cunosc de mult timp, insa, unii au descoperit si altii, interesati, au marginalizat, unii aplica si altii ignora, unii se vindeca iar altii nu. Fiecare dintre noi se poate delimita si situa intr-o parte sau alta, acolo unde considera.
        Alegerea tratamentului nu este o gluma. Tratamentul este o arma, cu doua taisuri, extrem de redutabila in invingerea maladiilor, daca este aleasa si folosita asa cum si cat trebuie, sau putand fi extrem de nociva si punand sanatatea si viata in pericol, daca este gresit utilizata. Un tratament impropriu, dublat de o nutritie gresita, genereaza boli care creeaza materialul, baza aplicativa, atat de necesare existentei unor companii si sisteme.
        Un om informat va sti, atunci cand va vrea sa se vindece, ceea ce trebuie sa faca.

                                                Daca nu cunosti, nu inseamna ca nu exista.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu