crucea verde

crucea verde

duminică, 20 martie 2016

Cancer - iluzia unei vindecari


          "Stiinta nu inlocuieste si nu schimba regulile fundamentale de viata.
           Ea aduce un plus de cunoastere sub semnul progresului."

                                                                                      dr. Virginia Faur  

        
                                            " O persoana se va face bine,
                                                atunci cand se va fi saturat sa fie bolnava."

                                                                                                              Lao Tse


 Cancerul, pentru a intra direct in subiect, se poate vindeca acasa, dar, inainte de a va face cunoscut cazul in cauza, vreau sa scot in evidenta anumite aspecte aduse spre cunoastere de catre cercetatori si oameni de stiinta, in speranta ca bolnavii de cancer vor fi mai bine informati asupra metodei de tratament. Acestor bolnavi li se prezinta de catre oncolog, cu multa lejeritate ( ca doar pentru asta este platit si in plus bolnavul in cauza nu face parte din familia lui ), ca unic tratament, chimio-radio terapia si tratamentul hormonal. Sa fie asa oare? Sa fie unica metoda si sigura in acelasi timp? Haideti sa vedem niste statistici si cercetari si apoi sa tragem concluziile!

" Cercetările bazate pe chestionare, cu variante de raspuns, continua sa demonstreze că 3 din 4 doctori şi oameni de ştiinţă ar refuza chimioterapia pentru ei înşişi, datorită efectelor devastatoare asupra întregului corp şi a sistemului imunitar, dar şi datorită ratei de succes extrem de scăzută. Mai mult decat atat, dintre cancere, numai 2 - 4% răspund la chimioterapie sau demonstreaza ca aceasta prelungeste viata si cu toate acestea, este tratamentul prescris în mod obişnuit pentru orice fel de cancer.Chestionarele au fost aplicate de către cercetătorii de la McGill Cancer Center,  pe un eşantion de 118 doctori, toţi experţi în cancer. [...] Aceşti doctori, nu numai că au respins chimioterapia, dar au spus şi că nu le-ar permite membrilor familiilor lor să treaca prin astfel de proceduri! " - sursa: Natural News


În Australia, între anii 1990 - 2004, s-a făcut un studiu cu privire la şansa de supravieţuire în cazul diferitelor tipuri de cancer la adulţi, după 5 ani de la diagnosticarea bolii, după tratamentul cu citostatice făcut de medicina alopată. Lucrarea se numeste ,,The Contribution of Cytotoxic Chemotherapy to 5-year Survival in Adult Malignancies, clinical onkology 16, 2004, Australia”, p. 549- 560, autori: Graeme Morgan, Robyn Wardy, Michael Bartonz, Secţia de radiooncolgie Sydney Nord, Royal North Shore Hospital, Sydney, NSW; Secţia de oncologie St. Vincent’s Hospital, Sydney, NSW; Asociaţia pentru studiul şi evaluarea rezultatelor oncologice, Liverpool Health Service, Sydney, NSW, Australia, 2004. 

Chemotherapy Australia
Chemotherapy USA

Concluzia, in urma acestor stastici, este ca dupa 5 ani de la diagnosticare si tratament cu citostatice mai traiesc 2,3% dintre bolnavi in Australia si 2,1% in America. In cazul unor tipuri de cancer, in functie de localizare, se observa ca dupa 5 ani nu mai exista nici macar un supravietuitor.

Cazul pe care il prezint este tipic, sablon, pana la un moment dat, cand... cel in cauza a decis ca este momentul sa schimbe ceva.

In anul 2009 este diagnosticat cu: carcinom neuroendocrin pancreatic cu infiltrare la nivelul colonului si a ganglionilor limfatici locali si cu invazia polului inferior al splinei; multiple leziuni nodulare hepatice 1 - 1,2 cm. In urmatoarele doua luni face sedinte de chimioterapie urmate de interventie chirurgicala cu rezectie de coada de pancreas, glanda suprarenala stanga, hemangiom hepatic si segment de colon si ablatia splinei si a colecistului. Toate acestea s-au derulat in clinici universitare renumite din strainatate. Timp de doi ani de zile dupa aceste interventii a stat linistit si a mancat orice, fiindca asa i s-a spus. I s-a spus, du-te acasa, te-ai vindecat, esti bine!
Surpriza neplacuta a venit la inceputul anului 2012 cand starea sa de sanatate a inceput sa se degradeze. Se stie ca dupa aproximativ 2 - 3 ani de zile de la sedintele de chimioterapie apar metastazele si, ca dupa un sablon, in urma CT-urilor efectuate s-au evidentiat metastaze  pulmonare ( micronoduli si noduli pulmonari 4-5 mm ), alaturi de multiple hemangioame hepatice, cel mai mare de 6 cm. Pe parcursul anului 2012 efectueaza mai multe investigatii iar in luna decembrie 2012 se deceleaza, in urma unei ecografii tiroidiene, si doi noduli tiroidieni de aproximativ 5 mm respectiv 3 mm. Analizele efectuate relevau valori crescute ale markerilor tumorali: Cromogranina A = 213 ng/ml; 192 ng/ml, Enolaza neuronal-specifica = 24 ng/ml. Ce era de facut? Ce mai putea face? Sa  mearga pe un drum pe care a mai fost si sa reia niste proceduri care l-au adus in situatia data? Incotro sa o apuce?

La sfarsitul lunii decembrie 2012, stateam amandoi fata in fata in cabinetul meu. La sfarsitul lunii ianuarie 2013, incepe, cu maxima determinare si constinciozitate, tratamentul pe care i l-am propus ( program nutritional si schema de tratament ). Dupa o luna de zile, la sfarsitul lunii februarie, face primele analize pentru markeri tumorali. Cromogranina A = 44 ng/ml ( v.n. 40 - 100 ng/ml ). Continua dieta si tratamentul timp de inca doua luni. In luna mai face investigatii amanuntite: analize de sange, EKG, ecografie tiroidiana, CT. toraco - abdominal. Rezultatul: parenchim pulmonar fara leziuni cu aspect secundar sau primitiv, markerii Cromogranina A = 55 ng/dl si markerii de tumora neuroendocrina negativi , nodulii tiroidieni nemaifiind prezenti , hepatomegalie cu determinari secundare hepatice ( au ramas doar hemangioamele, chiar si acestea reducandu-si dimensiunile ), analizele de sange fiind optime, colesterolul reducandusi valoarea de la 256 la 175 mg/dl. Mai jos sunt cele doua investigatii CT, din decembrie 2012 inaintea inceperii tratamentului si din mai 2013 la finalul tratamentului:
Se implinesc peste sase ani de cand a fost pus diagnosticul de carcinom neuroendocrin pancreatic si trei ani de cand a invins metastazele. Starea sa de sanatate la ora actuala este stabila si deplina. Daca nu ar fi decis sa apeleze la terapiile complementare si medicina alternativa, probabil astazi ar fi fost un alt caz sablon adaugat statisticilor.

Aceste tipuri de tratamente, desi eficienta lor este recunoscuta, nu vor fi niciodata acceptate pe scara larga din cauza cenzurii medicale si a intereselor financiare.


                                        Daca nu cunosti, nu inseamna ca nu exista.


Un om informat va sti, atunci cand va vrea sa se vindece, ceea ce trebuie sa faca.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu