crucea verde

crucea verde

joi, 20 octombrie 2016

Afectiunile intestinale...      La ora actuala afectiunile  intestinale inregistreaza in randul populatiei un ritm de crestere accelerat, fiind vorba de tot mai multe persoane care au astfel de afectiuni. Nu stiu cat de mult se cunoaste acest lucru insa, intestinele joaca un rol crucial in starea de sanatate generala. Afectarea acestora releva faptul ca exista dezechilibre importante in alimentatie, dieta alterand in mod semnificativ starea de sanatate a intestinelor si implicit starea generala de sanatate.  Intrucat este vorba despre afectiuni cauzate de stilul modern de viata, nu se poate spune ca factorul genetic are o influenta mare. Multi factori legati de stilul de viata si de alimentatie pot contribui la inflamarea intestinelor, inflamare urmata de dezvoltarea unor afectiuni care amprenteaza dramatic starea de sanatate si implicit starea sociala. In mod natural dezechilibrele din dieta sunt intotdeauna asociate cu afectiuni intestinale incepand de la disconfort usor, sindromul intestinului iritabil si pana la severele boli inflamatorii intestinale cum sunt boala Crohn si colita ulcerativa sau rectocolita ulcero-hemoragica.
     Intestinele, atunci cand nu mai functioneaza cum trebuie, se manifesta prin anumite simptome care nu trebuie neglijate: constipatie sau diaree, gaze si balonari, greata, oboseala, pofta de dulciuri etc. Simptomele acestea sunt toate semne ca simbioza intestinala este afectata. Acest lucru trebuie corectat, chiar in lipsa unui diagnostic de boala Crohn sau colita ulcerativa, intrucat necorectarea poate duce in timp tocmai spre aceste afectiuni severe.
     Bolile inflamatorii intestinale precum boala Crohn si colita ulcerativa sunt probleme de sanatate cu consecinte potentiale grave, ambele afectiuni  fiind caracterizate prin simptome precum episoade diareice frecvente, crampe abdominale, dureri severe, sangerari  rectale, pierdere in greutate, oboseala, febra si greata.
     Colita ulcerativa si boala Crohn sunt afectiuni care daca sunt netratate sau gresit tratate pot avea consecinte serioase. Simptomele asociate acestor afectiuni sunt cauzate de inflamatia intestinelor, existand riscul de blocaje intestinale, abcese, perforarea intestinelor, cancer de colon.
     Bolile inflamatorii intestinale sunt de asemenea asociate cu malabsortia si malnutritia, efecte care se pot reflecta in fracturi de oase si boli ale acestora precum osteopenia si osteoporoza. De fapt intestinele inflamate apar a fi un factor major care contribuie la pierderea de masa osoasa si la cresterea riscului de boli osoase. Prin urmare suplimentele cu calciu si cele pentru sanatatea oaselor si a articulatiilor, nu rezolva aceste probleme, asa cum se crede.
     Mai mult decat atat, anumite afectiuni intestinale sunt in stransa legatura cu problemele articulatiilor cum ar fi artrita reumatoida. In aceasta afectiune, de cele mai multe ori, in schemele de tratament, pe langa alte medicamente sunt incluse in mod eronat si antiinflamatoarele nesteroidiene sau aspirina care nu fac altceva decat sa amplifice in timp boala.
     Sunt situatii in care, din cauza simptomelor si a tratamentelor ineficiente, cei cu astfel de afectiuni intestinale au ajuns sa se izoleze, sa devina someri sau sa necesite interventii chirurgicale finalizate cu stoma ( anus contra naturii ), toate aceste neplaceri neterminandu-se aici. Aceste situatii pot fi evitate daca bolnavii urmeaza tratamente pertinente. In medicina alopata pentru aceste afectiuni nu exista solutii de vindecare ci doar de ameliorare temporara, tratamentul in cazul bolilor inflamatorii intestinale ( boala Crohn, colita ulcerativa etc ) bazandu-se pe aceleasi substante  care nu doar ca sunt ineficiente  ( acid 5-aminosalicilic ) dar unele comportand chiar efecte secundare grave, potential ireversibile ( corticosteroizii ) iar altele, efecte secundare precum pancreatita, supresia medulara, infectii, alergii si un risc crescut de cancer ( mercaptopurina si azatioprina ). 
     Fiind adeptul cauzalitatii ( orice fenomen are o cauza ), nu incurajez astfel de tratamente, ci intotdeauna, in caul oricarei afectiuni, recomand acele tratamente si diete care conduc spre inlaturarea cauzei si nu doar spre tratarea simptomelor. Aceste tipuri de tratament vin in intampinarea bolnavilor de colita ulcerativa si boala Crohn cu solutii viabile si sanse reale de vindecare chiar si in cele mai avansate faze. Aceste afectiuni intestinale se trateaza cu succes si se vindeca, atunci cand cel in cauza accepta schimbari in stilul de viata si in alimentatie si respecta  dieta si tratamentul care se deruleaza pe perioada catorva luni de zile, in functie de gradul de afectare, obtinandu-se imbunatatiri substantiale inca de la inceput , respectiv din prima luna de tratament.
   
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu