crucea verde

crucea verde

miercuri, 10 mai 2017

Triunghiul vindecarii


          De multe ori ne gandim, atunci cand suntem bolnavi, ce si cum am putea face mai bine ca sa ne vindecam. Din pacate in cele mai multe cazuri, aceste aspecte raman doar la stadiul de gand, oamenii neputandu-si depasi zona de confort si rezumandu-se doar la medicamente. Vindecarea este o problema de timp, de perseverenta si de optica. Sunt necesare toate cele trei elemente, pentru a putea inchide triunghiul vindecarii in al carui centru sunt dieta si tratamentul. Putini sunt cei care reusesc sa inchida acest triunghi. Sunt persoane care atunci cand incep un tratament  sunt grabite si intolerante si vor rezultate imediate. Altele abandoneaza chiar inainte de a lua startul, din cauza convingerilor improprii. Aceste categorii de oameni nu vor reusi sa inchida triunghiul vindecarii decat atunci cand vor indeplini toate cele trei conditii. Exista insa oameni care inteleg ca vindecarea cere oarecare timp si maxima perseverenta, suprapuse peste o optica deschisa si nealterata de prejudecati sau de terti.
           Iata un caz al unei femei  care in anul 2016 era diagnosticata cu diabet zaharat tip II si care dorea sa scape de aceasta afectiune. Avea si alte afectiuni nu tocmai simple. Printre celelalte diagnostice, cele cu greutate erau: psoriazis vulgar – care debutase in urma cu 25 de ani si era diseminat la nivelul intregului corp si gaonartroza bilaterala. Stia ca diabetul zaharat II este o boala reversibila si dorea sa faca o schimbare in aceasta directie. Datorita disciplinei si determinarii a reusit ca in decurs de cateva luni de zile sa schimbe registrul diagnosticelor. La inceputul tratamentului psoriazisul a inregistrat o acutizare, o agravare, fiind vorba de criza de vindecare, dupa care a inceput sa intre in remisie.  Fara a suferi de sindromul abandonului prematur si urmand cu strictete cele recomandate, la capatul a sase luni de zile se prezenta fara psoriazis, fara gonartroza si cu glicemia asa cum reiese din analizele efectuate. De asemenea se poate observa  apropierea sau revenirea la valorile normale ale TSH, TGO, TGP, GGT , TGL, inregistrand si o reducere a masei corporale cu 20 de kg.
           Dieta si tratamentul au fost apropriate fiindca asa a dorit pacienta, optica deschisa fiindu-i insuflata de catre fiica sa. In cazul in care optica ar fi fost denaturata, astazi ar fi fost in aceeasi situatie initiala de boala, probabil cu ceva mai multe medicamente, la ora actuala neluand nici un fel de medicament. Inainte de a obtine vindecarea fizica este nevoie de o vindecare a mintii.


                                                Daca nu cunosti, nu inseamna ca nu exista.2 comentarii: