crucea verde

crucea verde

joi, 8 iunie 2017

Paradoxuri si amagiri " patologice "...


          "Stiinta nu inlocuieste si nu schimba regulile fundamentale de viata.
           Ea aduce un plus de cunoastere sub semnul progresului."

                                                                                      dr. Virginia Faur

  
                                   

        Intrucat traim inconjurati de o multime de incompatibilitati farmaco-medicale, nu ar fi bine ca unele dintre acestea, cele mai comune, sa fie cunoscute? Oare aceste antagonisme sunt cauzate de abordarea si insusirea unor teorii false asupra starii de sanatate, emise si intretinute, de zeci de ani, de voci autorizate? Sa vedem cateva dintre ele:
       Cum ar putea fi vindecate bolile inflamatorii cu antiinflamatoare, cand se stie ca antiinflamatoarele administrate prelungit produc iritatii si inflamatii dramatice?
       Cum ar putea fi vindecat cancerul cu radio-chimioterapie, cand se stie si este demonstrat stiintific ca acestea sunt cancerigene?
       Cum ar putea fi vindecate bolile mintale cu neuroleptice cand multe dintre aceste antipsihotice au ca efecte adverse tocmai agravarea simptomelor bolii, nemaivorbind de alte efecte adverse chiar letale?
       Cum te poti astepta a fi vindecate bolile autoimune cu corticosteroizi si imunosupresoare, cand aceste tratamente, de fapt, mascheaza evolutia bolii si, mai mult, au efecte devastatoare asupra starii de sanatate?
       Cum sa vindeci autismul prin terapii comportamentale, cand functia cognitiva este aproape nula, efectul acestor terapii fiind implicit, aproape nul? Este ca si cand ai incerca sa lipesti doua piese fara adeziv, acesti copii fiind absenti la ceea ce li se transmite. Mai intai, copiii cu autism, trebuie echilibrati biologic astfel dobandind functia cognitiva si atentia necesara pentru a-si insusi informatia.
       Aceste paradoxuri pot continua...sa mai vedem cateva:
       Sunt persoane care cred ca, daca mananca doar carne de curcan si pui fara piele si nu mananca grasimi animale si carne de porc, scapa de valorile mari ale colesterolului. Iluzii desarte, atata timp cat cauzele reale ale cresterii acestuia sunt cu totul altele, existand vegetarieni care au colesterolul foarte mare si mari consumatori de grasimi animale care au colesterolul mic.
      Sa nu isi imagineze cineva ca eliminarea sarii din alimentatie reprezinta solutia pentru hipertensiunea arteriala sau retentia de apa in organism, asa cum auzim mereu.
      Sa nu creada cineva ca, daca reduce sau elimina din alimentatie carnea, scapa de guta, cand cauza acestei afectiuni nu este legata de consumul de carne si nici nu este o afectiune ereditara, asa cum se sustine. Ereditare sunt greselile.
      Sa nu creada cineva ca se vindeca de diabet zaharat II cu antidiabetice orale si cu insulina. Uitati-va la numarul mare de diabetici din jurul vostru!
      Nimeni sa nu isi imagineze ca steatoza hepatica ( ficat gras ) isi are leacul in eliminarea grasimilor din alimentatie, cum se recomanda de obicei, cand de fapt adevarata cauza este ignorata cu lejeritate.
      Intre alimentatie si glaucom exista o legatura foarte stransa, asa ca, sa nu creada cineva ca este o boala care se instaleaza de la sine, terenul pentru aceasta afectiune fiind pregatit in decurs de ani de zile, de greselile din alimentatie, dar este o afectiune reversibila daca se actioneaza la timp.
      Sa nu se amageasca nimeni cu gandul ca, daca foloseste unguente si renunta la tigari, alcool si cafea si consuma multe vegetale, se vindeca de psoriazis. Este o pista falsa.
      Etc...
      ...
      ...
      ...
 
 
Biologia ne invata cat de perfect este corpul uman, medicina cat de imperfect este.


                                        Daca nu cunosti, nu inseamna ca nu exista.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu