crucea verde

crucea verde

miercuri, 23 august 2017

Cancerul... fara chimioterapie


                      " O persoana se va face bine,
                         atunci cand se va fi saturat sa fie bolnava."

                                                                                      Lao Tse

    Cancerul... La ora actuala aproape ca nu trece nici o zi fara sa nu auzim despre cancer. Probabil ca fiecare dintre noi stie pe cineva, sau familia cuiva, care are cancer. O boala de sfarsit de secol XX si inceput de secol XXI, o boala a deconectarii omului de la conditiile amprentarii sale genetice, cancerul este o boala care este departe de a fi ajuns la apogeu, numarul imbolnavirilor crescand de la an la an si cu o incidenta tot mai mare in randul tinerilor si copiilor. Fata de acum 40-50 de ani, astazi nu se poate vorbi despre o imbunatatire relevanta a calitatii tratamentului oncologic si nici despre un trend pozitiv in modul de abordare a acestei patologii din partea lumii medicale.
    In fata unei astfel de situatii, decizia, pe care o ia bolnavul in privinta tratamentului, este una determinanta, reprezentand punctul de inflexiune, de rascruce, intre progresia bolii sau remisiune, intre viata sau moarte. Aici intervine gradul de informare al fiecaruia. Din cauza lipsei de informare cei mai multi bolnavi cedeaza la presiunea unor medici oncologi si sub imperiul fricii se inscriu in cursa infernala, in cursa mortii, acceptand chimioterapia si radioterapia, proceduri probate, dovedite, stiintific ca fiind procancerigene si generatoare de boli si complicatii majore. De foarte multe ori aceste proceduri sunt aplicate fara a fi necesar, cum este in cazul cancerelor cu evolutie lenta. In aceste situatii, evolutia lenta, in ani, i-ar permite bolnavului sa abordeze diferite metode eficiente de tratare a cancerului, altele decat chimio-radioterapia, lucru care nu se intampla insa, intrucat pacientul nu mai are timpul necesar deoarece astfel de tratamente distructive ii provoaca celui in cauza afectiuni in cascada care-i vor ocupa tot timpul si atentia cu combaterea lor si care intr-un final duc la degradarea accentuata a starii de sanatate, la ruinarea organismului si in cele din urma la instalarea decesului. Decesul survine, poate in peste 90% din cazuri, nu din cauza cancerului in sine ci din cauza acestor tipuri de abordari in tratarea cancerului, cu efectele lor secundare ( sistem imunitar compromis, degradarea sanatatii intestinelor, malnutritie-casexie, stop cardio-respirator, blocaj renal, insuficienta hepatica ). " Teoria de a otravi tot corpul pentru a distruge local o tumora, peste 20 de ani va parea ridicola " declara, nu demult, dr. Brian Stedman cercetator in tratarea cancerului.
     Nu intotdeauna cei diagnosticati cu cancer accepta recomandarile morbide, cu potential letal, oferite de cei stimulati pentru a face astfel de recomandari. Un caz remarcabil, in acest sens, este cel al lui IP, care nu a cedat la greutatea momentului si a decis sa apeleze la alte metode de tratare a cancerului.
     IP, un pensionar in varsta de 75 de ani, s-a prezentat la camera de garda - chirurgie a spitalului, acuzand aparitia unei rectoragii cu caracter repetitiv acestea fiind asociate cu jena locala si tenesme. Colonoscopia releva la 1-2 cm de orificiul anal o formatiune tumorala ulcero-vegetanta cu aspect macroscopic malign. In urma efectuarii biopsiei endoscopice pe buletinul histopatologic este trecut diagnosticul de tumora infiltrativ - vegetanta rect inferior. Pentru o mai buna investigare si diagnosticare, I P, apeleaza la serviciile unuia dintre cele mai renumite centre medicale unde, in urma investigatiilor efectuate, i se pune diagnosticul de adenocarcinom rect inferior- tumora infiltrativ - vegetanta cu diametrul de 6 cm.
   Recomandarea medicala, la externare, era de rezectie chirurgicala cu colostomie ( anus contra naturii ) si sedinte de chimioterapie. IP, fiind un om informat si constient de toate complicatiile si degradarile fizice si biologice care ar fi urmat unor astfel de proceduri, refuza ambele recomandari si decide sa se indrepte, cu toata hotararea, catre medicina alternativa care ofera in acest domeniu mai multe metode de tratament, noninvazive si nenocive si cu rezultate exceptionale. A inceput protocolul terapeutic pe care i l-am recomandat, respectandu-l intocmai, si dupa patru luni de zile de tratament, in urma investigatiilor si analizelor efectuate, este considerat vindecat, nedetectandu-se vreo tumora iar markerii tumorali ( cu verde ) fiind in limitele intervalelor de referinta.
   Acum, la 80 de ani, IP este un om cu o stare de sanatate remarcabila pentru varsta sa, cu pofta de viata si practicant al miscarii fizice.
   Un om informat va sti, atunci cand va vrea sa se vindece, ceea ce trebuie sa faca.

                                                        Daca nu cunosti, nu inseamna ca nu exista.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu