crucea verde

crucea verde

sâmbătă, 23 septembrie 2017

Nutritia degenerata... un cal troian          "Stiinta nu inlocuieste si nu schimba regulile fundamentale de viata.
           Ea aduce un plus de cunoastere sub semnul progresului."

                                                                                      dr. Virginia Faur


         Dupa decenii la rand in care nutritia a fost inexistenta in sistemele de sanatate,  desi s-a demonstrat in mod constant de-a lungul timpului ca aceasta are valentele necesare tratarii si vindecarii bolilor, in sfarsit, a fost validata ca terapie. Cu toate atuurile pe care le detine in vindecarea bolilor, nutritia este departe de a fi folosita de catre bolnavi ca terapie, dovada fiind numarul tot mai mare de bolnavi din spitale si policlinici si numarul tot mai mare de medicamente vandute in farmacii. Exista un foarte mic procent din randurile populatiei, care cunoscand efectele miraculoase ale nutritiei corecte, apeleaza cu toata increderea la terapia nutritionala sau la combinarea acesteia cu tratamentele clasice sau alternative. Atentie insa la aceasta sintagma, de nutritie corecta, pentru ca, la ora actuala, pentru a limita vindecarea prin nutritie, sistemele si concernele farmaceutice incearca sa puna monopol pe ceea ce inseamna nutritie si sa influenteze cat mai mult ceea ce punem in farfurie. Nutritia a reprezentat un mare gol in medicina, o mare lacuna in sistemul medical, si nici in prezent lucrurile nu sunt cu mult diferite. Cu toate ca facultatile de medicina au inceput sa furnizeze dieteticieni in masa, in prezent situatia nu s-a schimbat cu nimic, informatia transmisa viitorilor practicieni de multe ori fiind viciata. De ce?  Iata de ce: Dr. Russel Blaylock ( neurochirurg, profesor, autor – Universitaea de Medicina Mississippi ) explica: “ Majoritatea companiilor farmaceutice aloca sume mari de bani pentru a influenta ceea ce se preda in scoli. Gigantii farmaceutici ofera mari donatii scolilor mai importante de medicina. Toate acestea influenteaza ceea ce profesorii ii invata pe viitorii specialisti. “
        Conducatorii sistemelor si concernelor farmaceutice, constatand in randul populatiei amploarea pe care au inceput sa le ia nutritia si accesarea acesteia in vindecarea bolilor, au devenit ingandurati, probabil, conluzionand ca nu trebuie permisa, decat limitat, aceasta oportunitate de a se obtine vindecarea prin nutritie, pentru a proteja industria farmaceutica. Ca urmare, au decis acapararea si influentarea acestui domeniu, validand nutritia ca terapie tocmai pentru a o putea controla. Asistam zilnic, vedem si auzim pe toate canalele media, cum populatia este intoxicata de o pleiada de nutritionisti-dieteticieni,  care recomanda  si incurajeaza , strecurand printre alimentele sanatoase, consumul unor alimente dovedit a fi nocive si care in timp genereaza boli.  Se inregistreaza la ora actuala un ritm accelerat de crestere a bolilor metabolice, a bolilor sistemice si a bolilor autoimune. Toate acestea se intampla ca urmare a faptului ca populatia trebuie sa devina consumatoare de medicamente, intrucat  cei bolnavi sunt sursa de castig a acestor sisteme iar alimentatia este mobilul perfect in atingerea scopului. Nutritia incorecta, in timp, inseamna dezechilibrarea starii de sanatate, inseamna boli. O nutritie corecta, inseamna o stare buna de sanatate, ori acest lucru contravine marilor interese si nu face parte din planul bine stabilit. 
        Cum se poate strica echilibrul starii de sanatate a unui om? Se procedeaza la etichetarea ca nocive si la recomandarea spre eliminare din alimentatie a catorva alimente cu rol determinant in mentinerea starii de sanatate, la schimb cu cresterea consumului unor alimente periculoase, recomandate de voci autorizate si mediatizate ca fiind ultranecesare pentru o sanatate optima. Aceste alimente, nu omoara, dar, scurteaza viata si cel mai important lucru este ca mentin o stare permanenta de boala.  Simplu. Nu? Nu isi da nimeni seama si totul pare credibil, mai ales ca sunt implicati " profesionisti ". Nu se simte aceasta inlocuire a catorva alimente nutritive de mare insemnatate pentru sanatate, doar avem o multitudine de alte alimente la indemana cu care pot fi inlocuite si totul trece neobservat. Deja ne-am ( ne-au ) inscris pe drumul spre farmacie si policlinici, fara ca sa ne dam seama ca ar fi ceva in neregula. Totul este in regula, mancam sanatos, doar ca ne-am imbolnavit. Asa, din senin.  Ne-am imbolnavit din senin, fara sa stim de ce, si devenim bolnavi cronici, acceptam starea, intrucat asa ni se spune si ni se inoculeaza, de ani de zile, ca nu exista vindecare, si devenim consumatori cronici de medicamente, abonati ai farmaciilor. Totul este o chestiune de timp. In ochii necunoscatorilor insa si a dieteticienilor insuficient documentati, pot sa para lucruri normale, nesemnificative, firesti.
        Nu este deloc firesc! Nu este in regula, nu este normal, nu este firesc! Firesc este sa fim sanatosi, intrucat sanatatea sau starea de echilibru este o conditie naturala oferita de proprietatea de homeostazie pe care o detinem. Acesta stare de echilibru se poate obtine numai prin inlaturarea din alimentatie a alimentelor nocive ( chiar daca sunt " bio " ) si o utilizare corecta a hranei corecte, conform marticei genetice. Orice abatere de la amprentarea genetica, de la aceasta matrice genetica, pe care ne-au imprimat-o inaintasii nostrii de-a lungul timpului, va avea ecou in starea noastra de sanatate si ne va directiona tocmai catre anumite zone de interes.
         Pentru a preintampina si a ne proteja de aceste atacuri, subtile dar devastatoare, asupra starii noastre de sanatate, trebuie sa privim cu toata seriozitatea ceea ce punem in farfurie, sa tinem cont de calitatea informationala a alimentului folosind doar acele cartele marticeale nutritionale pe care le putem decodifica, sa tinem cont de trenul alimentar-nutritional cu care am fost adusi pana in prezent de inaintasii nostri ( cei care ne-au amprentat genetic ), sa ne informam cat mai bine si sa incercam sa nu cadem in capcana nutritiei degenerate.


          Daca nu cunosti, nu inseamna ca nu exista.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu