crucea verde

crucea verde

joi, 27 ianuarie 2011

Vrei sa-ti stimulezi metabolismul? Fa aceste lucruri...

  •      Fa miscare cu alternante. Combinand mersul normal cu mersul alert, metabolismul corpului isi mareste ritmul mai mult decat in cazul exercitiilor cardio in ritm constant si isi va mentine aceasta stare pana la o ora dupa efectuarea exercitiului. Daca mergi cu bicicleta este bine sa alternezi intervalele de pedalat  lejer cu cele in ritm alert ( 1 sau 2 minute normal, 30 sau 60 secunde alert si repata acest lucru de 10-15 ori). Un studiu din Australia arata ca femeile care au facut aceste alternante in timpul mersului cu bicicleta au ars de trei ori mai multa grasime decat cele care au pedalat in ritm constant.
  •    Consuma cafeina. Fa acest lucru doar daca nu suferi de HTA. Un studiu publicat in  Physiology & Behavior  arata ca, consumatorii de cafea au o rata a metabolismului mai mare cu 16% decat cei care nu beau cafea, pentru ca, se stie, cafeina creste ritmul inimii si stimuleaza sistemul nervos central. O cafea sau doua pe zi si nu mai tarziu de orele dupa-amiezii, pentru a putea dormi noaptea, vor stimula metabolismul.
  •     Beti ceai verde. Nu numai ca are in componenta antioxidanti, care tin racelile la distanta, dar este foarte bun pentru metabolism. Cercetatorii de la  Phytomedicine  au constatat ca oamenii care au baut 3 pana la 5 cani de ceai zilnic, timp de trei luni, au pierdut 5% din greutate.
  •     Dezvolta-ti musculatura. Dezvoltandu-ti musculatura stimulezi metabolismul si arzi mai bine grasimile. Daca adaugi corpului doar 2,3 kg de masa musculara, vei arde mai mult cu 150 de calorii  fara a pune la lucru musculatura sau  600 de calorii in cazul unei ore de exercitii cardio. O masa musculara mai mare, mai multe calorii arse.
  •     Ridica greutati mai mari. Ridica greutati mai mari intr-un ritm foarte lent, pana la epuizare musculara. Metabolismul este stimulat in timpul repararii musculaturii, pana la trei zile dupa efectuarea exercitiului.
            Sursa:  Yahoo Shine December 28, 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu