crucea verde

crucea verde

sâmbătă, 18 mai 2019

Deshidratarea și apariția cancerului



Problema hidratării este una foarte serioasă, deshidratarea crescând riscul de îmbolnăvire și deces, totodată. Numai că lucrurile în privința hidratării nu stau chiar așa cum se crede și hidratarea mult dorită înseamnă mult mai mult decât freshuri de fructe și vegetale, programe de detox sau alte fantezii cu chia și quinoa, organismul funcționând după reguli bine stabilite  ale bio-chimiei și nu ale nutriției de paradă.
Foarte mulți cred că hidratarea înseamnă să bei apă cât mai multă. Am auzit de foarte multe ori această recomandare comună din partea multor medici sau nutriționiști. Hidratarea celulară trece dincolo de toate acestea. Adesea apa pe care o bem nu ajunge în celule ci este pur și simplu eliminată prin urină. Supraalimentarea cu apă nu înseamnă neapărat și apă în celule. O hidratare corectă nu înseamnă o supraîncărcare cu apă a organismului ci obținerea de apă în interiorul celulei. Pentru aceasta, cei care recomandă cât mai multă apă, nu au nicio soluție. 
Medicina cuantică și bio-chimia informează despre membranele celulare că au sarcina electrică pozitivă la exterior și negativă la interior. Între aceste sarcini se stabilește un flux de energie electrică. Starea nostră de sănătate și procesul de îmbătrânire sunt strâns legate de mărimea acestui flux, de cantitatea de energie electrică transportată prin membrană. Cu cât sarcina sau încărcătura electrică de pe membrana celulară crește, cu atât se obține un flux energetic mai mare și implicit o hidratare mai bună. O celulă devine canceroasă la un moment dat, din cauza cantității prea mici de oxigen care intră în celulă și a deshidratării accentuate și permanente a acesteia. Este pur și simplu lipsă de apă în interiorul celulelor. Oricât de multă apă s-ar bea și oricât de mult sport s-ar face, sau exerciții de respirație, sau terapie hiperbară, apa și oxigenul nu pot fi transferate eficient din sânge în celulă dacă nu sunt îndeplinite anumite condiții la nivel de membrană celulară, condiții dictate în mod direct de prezența sau absența din alimentație a unor principii active.
Din cauza scăderii fluxului energetic, celula intră în deshidratare și, din cauza apei insuficiente, se încarcă cu toxine. De aici și până la transformarea acesteia în celulă canceroasă, nu este decât o chestiune de timp. Suntem cu toții conștienți că avem acumulare de toxine în corp, dar toate eforturile noastre de detoxifiere sunt ineficiente dacă nu se obține apă în interiorul celulei. Dietele improprii, de multe ori făcute chiar de nutriționiști, creează terenul pentru deshidratarea cronică a celulei, fapt care duce în cele din urmă la acumularea de toxine și produși de oxidare și implicit la boli cronice și cancer. Un lucru evident legat de deshidratarea celulară este procesul inflamator. Inflamația cronică este dată de prezența continuă de compuși oxidativi în celule și care în cele din urmă trec în fluxul sanguin. Sunt persoane care beau 3-4 litri de apă zilnic și cu toate acestea celulele lor sunt deshidratate. Doar restabilirea unui flux energetic membranar care să ducă la o hidratare optimă a celulei va putea face reversibile multe dintre bolile cronice și va încetini semnificativ procesul de îmbătrînire. Un organism bine hidratat la nivel celular încetinește îmbătrînirea biologică. Capacitatea de hidratare a celulei însă, este dată de sănătatea membranelor. La rândul ei, sănătatea membranelor celulare este influențată în mod direct de dietă. Am văzut de multe ori diete ”sănătoase”, recomandate de către unii medici sau nutriționiști, care duc la degradarea membranelor celulare și implicit la deshidratarea celulei, adică la boli grave. De asemenea unele medicamente duc la o scădere a coerenței fluxului energetic și la deshidratare celulară.
În corpul uman, mai bine de două treimi din masa corporală este reprezentată de apă iar din această apă, două treimi se află în interiorul celulelor și în sistemul limfatic. Odată cu înaintarea în vârstă corpul își pierde capacitatea de a produce apă în interiorul celulelor. Dacă am avea o bună hidratare în celule, am avea și o stare bună de sănătate și un proces foarte lent de îmbătrânire, întrucât apa reprezintă un mecanism foarte important de eliminare a toxinelor și a produșilor de oxidare. Apa este produsul final al organismului prin care se elimină toxinele din corp. Să nu-și imagineze cineva că dacă bea zilnic 4 litri de apă rezolvă problema hidratării!
              Pentru această cerință trebuie îmbunătățite anumite caracteristici ale membranelor celulare. Acest lucru se obține numai în prezența anumitor nutrienți și creșterea aportului unor substanțe cu proprietăți specifice și prin stoparea acelor principii active care degradează membranele. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu