crucea verde

crucea verde

sâmbătă, 15 martie 2014

Boala sau vindecare...


        Lao Tse spunea ca: O persoana se va face bine, atunci cand se va fi saturat de boala.” Pana la urma insanatosirea depinde de fiecare. In modul de viata trebuiesc facute schimbari esentiale, din radacina, si nu doar de suprafata. pentru ca daca reformarea nu este de fond si se fac doar ajustari, atunci, totul, nu este decat o amagire. Oamenii doresc mult, vor rezultate maxime, insa fac foarte putin. 
       Sanatatea omului este  intr-o relatie directa cu ceea ce mananca, adica alimentatia ne dicteaza in mod direct starea de sanatate, cea mai importanta calitate a alimentului fiind calitatea informationala. Alimentele au o putere extraordinara de a insanatosi precum si de a imbolnavi. In concluzie, cel mai important lucru in nutritie este, nu ce sa mancam ci, ce sa nu mai mancam. Gusturile se educa si trebuie sa invatam sa cunoastem trebuintele organismului. Daca introducem in alimentatie alimente cu informatie proasta, nu avem cum sa ramanem sanatosi. 
       Nutritia, ca terapie, este una dintre cele mai puternice terapii. Atunci cand sunt respectate regulile fundamentale ale vietii, nutritia conduce catre echilibrarea celulei si armonizarea fiinitei. 
       Corpul uman poseda ceva ce depaseste orice medicament: Proprietatea de homeostazie. Lumea medicală a căutat un remediu pentru a vindeca boli precum cancerul, scleroza, autismul, diabetul, s.a., netinand cont de lucrul cel mai evident, faptul că natura nu are nevoie de remedii, ea are nevoie doar de o oportunitate pentru a-şi  manifesta puterea de autovindecare. In momentul in care celula este in echilibru, bolile intra in remisie. Trebuie stiut ca bolile incep sa se instaleze cu cel putin trei ani inainte de a aparea primele simptome. Îmbolnăvirea şi boala reprezintă punctul culminant al anilor de abuz în ceea ce priveşte nutriţia şi al anilor de eliminare proastă.            
         Propriu-zis nu exista boli, ci numai corp dezechilibrat iar aceste dezechilibre se manifesta sub diverse aspecte, forme (boli). Starea naturala a omului nu este starea de boala, ci starea de sanatate si ca urmare a acestui fapt si a proprietatii de homeostazie bolile sunt reversibile, inclusiv cancerul. Corpul uman ( celula ) este intr-o stare de evolutie continua si in functie de ceea ce facem poate evolua intr-o directie sau alta, inspre mai bine sau inspre mai rau, inspre vindecare sau inspre agravarea bolii. Nu exista boli incurabile, ci numai bolnavi incurabili. Esti autorul şi constructorul zilei de mâine, vei moşteni roadele muncii de azi si daca vei intelege aceste lucruri nimic nu te va opri sa te insanatosesti si sa nu te mai imbolnavesti niciodata.

                           “Leacurile sa va fie alimente, iar alimentele sa va fie leacuri.”
                                                                                                   
                                                                                                   Hipocrate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu