crucea verde

crucea verde

miercuri, 25 noiembrie 2015

Zona zoster... altfel

   
                                " O persoana se va face bine,
                                   atunci cand se va fi saturat sa fie bolnava."

                                                                                      Lao Tse       Desi, de cele mai multe ori, nu este o afectiune care sa creeze probleme importante de sanatate, zona zoster in anumite cazuri poate duce la complicatii care se manifesta cu implicatii pe termen lung. Cele mai dureroase localizari sunt cele din zona fetei, fiind o durere greu de suportat. Zone zoster faciala netratata corespunzator poate afecta vederea, auzul sau poate duce la paralizie faciala.
      Un astfel de caz vreau sa expun in cele ce urmeaza, un caz de zona zoster faciala, un caz in care medicina alternativa, fara echivoc, si-a facut din nou datoria intr-un mod uimitor, pacientul in cauza vindecandu-se in numai patru zile, stiindu-se ca zona zoster are o perioada de vindecare cu mult mai mare si de multe ori lasand urmari pe termen lung.
      La inceputul lunii noiembrie, a acestui an, am fost contactat telefonic de catre MH care mi-a spus ca s-a trezit dimineata cu furnicaturi, durere si arsura in partea stanga a fetei si care iradia spre tampla si barbie. Mi-a explicat ca atunci cand s-a privit in oglinda a constatat ca obrazul stang avea doua dungi ca doua lovituri de bici, era rosu, umflat si cu niste mici vezicule, umflatura fiind extinsa de la barbie si pana la tampla, cuprinzand ochiul si pometul. Dupa cele descrise am concluzionat prezumtiv ca ar putea fi zona zoster. A doua zi a venit in cabinetul meu unde, dupa o scurta analizare a zonei afectate, cele presupuse anterior s-au adeverit: zona zoster  faciala. I-am facut o schema de tratament prin care virusul era atacat atat pe cale externa cat si pe cale interna si i-am recomandat sa tina o dieta usoara din care sa elimine unele alimente. A inceput tratamentul in aceeasi zi. In ziua urmatoare mi-a comunicat telefonic, cu uimire, ca tumefactia s-a diminuat aproape la jumatate iar durerile au scazut in intensitate. In cea de a treia zi procesul de vindecare a continuat cu reducerea vizibila a tuturor simptomelor. La controlul facut dupa patru zile de tratament am constatat disparitia totala a tumefierii, a dureii, a senzatiei de arsura si a veziculelor, pacientul simtindu-se bine, ramanandu-i doar o usoara senzatie de prurit care a disparut in urmatoarele zile. In toata aceasta perioada pacientul si-a desfasurat activitatile cotidiene fara repaus la pat si fara a evita iesirile si munca in aer liber.
     Si in acest caz, ca si in alte cazuri, este de remarcat modul in care raspunde organismul tratamentelor care urmaresc inlaturarea cauzei, diferenta in cazul de fata fiind de la patru zile la trei - patru saptamani cat este necesar pentru vindecarea zonei zoster cu tratamentele clasice. Cu cat tratamentul se instituie mai repede, cu atat vindecarea si recuperarea survin mai rapid, indiferent daca este vorba de tratamentul clasic, alopat, sau de tratamente din medicina alternativa, sau de tratamente mixte care se completeaza reciproc. Scopul este de a ajuta bolnavul sa se vindece cat mai repede si fara a-i provoca daune.                                                Daca nu cunosti, nu inseamna ca nu exista.


            Un om informat va sti, atunci cand va vrea sa se vindece, ceea ce trebuie sa faca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu