crucea verde

crucea verde

marți, 8 noiembrie 2016

Sa nu produci daune...

                                              " O persoana se va face bine,
                                                atunci cand se va fi saturat sa fie bolnava."

                                                                                                              Lao Tse


               Medicina alopata, medicina ayurvedica, medicina antroposofica, medicina chineza, medicina cuantica, noua medicina germana, medicina holistica (integrativa), medicina homeopata, medicina japoneza, medicina nutritionala, medicina naturista, sunt tipuri de medicina care vin in intampinarea pacientilor cu diverse tratamente si metode de abordare ale bolilor sau cu metode de preventie ale acestora.
               In instituirea unui tratament, pentru toate tipurile de medicina, startul este acelasi: diagnosticul. Finalizarea insa difera in functie de metoda de tratament pe care o alege fiecare, de modul de a percepe corpul uman, de conservatorismul sau novatorismul fiecaruia dintre pacienti. Sunt foarte multe cazuri in care pacientul vine cu prejudecati, cu teorii si lectii invatate de acasa sau inoculate in decursul timpului, stiind deja ceea ce trebuie sa auda, sa se intample si sa primeasca, iar daca lucrurile ies din tiparul preconceput acesta intra in deriva si neputand sa renunte la prejudecati, abandoneaza ideea de schimbare si se reintoarce la vechiul tratament ineficient si la starea de boala. In alte cazuri convingerile bolnavului nu corespund cu cele ale familiei, care se opune alegerii facute de bolnav si care incearca sa-l convinga pe acesta ca optiunea sa este gresita. Exista aspecte cand cel bolnav este in imposibilitate sa aleaga, intrucat fie este prea bolnav sau in stare de inconstienta, fie este minor, si decizia asupra tratamentului revine altora. Unii bolnavi doresc mult si sunt foarte hotarati la nivel declarativ, insa fac foarte putin si asteapta descoperirea pastilei minune. Altii considera ca boala lor nu poate fi vindecata decat la mii de kilometri departare si cu bani cat mai multi.  De asemenea, sunt situatii in care bolnavii, dupa tratamente si interventii toxice sau traumatizante, care i-au deprimat si i-au adus in pragul disperarii, ajung sa evite chiar acele tratamente benefice si noninvazive, fiind sensibilizati de esecurile suferite anterior. Toate aceste situatii, aspecte, duc inspre alegerea unor tratamente mai bune sau mai putin bune.
              Ceea ce este important de constientizat, este faptul ca un tratament nu trebuie sa fie scump, si daca este bun, trebuie sa dea rezultate intr-un timp relativ scurt, in caz contrar impunandu-se schimbarea acestuia. Nu trebuie insistat pe tratamente care dureaza fara a avea efecte pozitive si in urma carora numarul de medicamente creste in loc sa scada si care mascheaza evolutia bolii, bolnavul trezindu-se in situatia in care boala a evoluat in loc sa remita. Un tratament potrivit, in functie de afectiune, trebuie sa inceapa sa dea rezultate pozitive inca din primele saptamani si trebuie sa nu dureze ani de zile.
              Principiul de baza in instituirea unui tratament, principiu care ar trebui adoptat de orice tip de medicina, este sa nu produci daune!
              Alegerea tratamentului si vindecarea depind de fiecare in parte si pana la urma de informatia pe care o detine. Fiecare va avea maine, ceea ce a decis sa faca astazi.
       

                                          Daca nu cunosti, nu inseamna ca nu exista.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu