crucea verde

crucea verde

duminică, 4 decembrie 2016

Boala mea nu are vindecare...



    " Boala mea nu are vindecare! Am fost pe la toate spitalele mari din tara si pe la toti medicii. Am incercat tot ce se putea incerca, toate tratamentele si interventiile posibile, inclusiv in strainatate. Insa, fara rezultat...".
      Intr-o lume in care bolile sunt tot mai frecvente si de la varste din ce in ce mai fragede, in care vindecarea este tot mai greu de atins, in care medicamentele sunt din ce in ce mai multe si tratamentele din ce in ce mai costisitoare si mai ineficiente, intr-o lume in care Hipocrate este tot mai repudiat si in care voci autorizate  sustin cu buna stiinta iluzii, intr-o lume in care cu cat farmaciile sunt mai multe cu atat numarul deceselor provocate de boli este mai mare, intrebarea  " De ce nu ma vindec?", este o intrebare aproape retorica.
      De unde pleaca eroarea!? Ce genereaza de fapt credinta, si confuzia  totodata, ca " am incercat tot ce se putea incerca si nu exista vindecare pentru boala mea"!?  Trebuie aduse unele lamuriri asupra tipurilor de medicina, pentru ca aici este radacina problemei. Medicina conventionala ( alopata ), din cauza inocularii sistematice,  este perceputa, de majoritatea oamenilor, ca fiind singurul tip existent de medicina si care detine toate solutiile in materie de sanatate.  Departe de a fi asa, departe de realitate, medicina conventionala nu reprezinta decat un segment, un sector, din marea familie a tipurilor de medicina.
      Daca privim medicina ca fiind formata din mai multe incaperi, atunci, cel care afirma ca a incercat tot ce se putea, schimband spitalele intre ele, nu a facut altceva decat sa se rezume la o singura incapere. Chiar daca a schimbat orasul sau tara, a ramas tot in aceeasi arie si a fost tratat cu aceleasi metode, tratamente si abordari, acestea fiind generalizate.
      Medicina, asa cum se poate vedea in imaginea de mai jos, este structurata pe mai multe sectoare:


     Apreciind importanta maxima a chirurgiei si a interventilor UPU, medicina nu inseamna doar medicina conventionala ci  totalitatea tipurilor de medicina la nivel mondial. Sunt unele tipuri de medicina, care vin in intampinarea suferinzilor, cu rezultate spectaculoase in tratarea si vindecarea anumitor boli, boli care in medicina conventionala sunt catalogate ca fiind incurabile.
     In Canada, Australia, Franta, Germania si in tarile nordice, speranta de viata este mai mare decat in restul tarilor datorita politicilor permeabile fata de celelalte tipuri de medicina si datorita nedezinformarii.



     Ca o confirmare a celor de mai sus se pot aminti urmatoarele: cancerul se vindeca de aproape o suta de ani, autismul se vindeca de peste douazeci de ani, scleroza multipla la fel, la fel si boala Crohn si colita ulcerativa, plus multe alte boli etichetate ca incurabile in medicina conventionala.
     Nu mai ramane altceva de spus, decat faptul ca daca se doreste o modificare in bine in starea de sanatate, atunci, trebuie facute schimbari de substanta, radicale, in modul de a privi lucrurile si de abordare a notiunii de tratament.
     Cu alte cuvinte, daca vrei sa te vindeci, schimba incaperea!

   
                                     Daca nu cunosti, nu inseamna ca nu exista.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu