crucea verde

crucea verde

duminică, 31 mai 2015

De ce nu ma vindec...

           "Stiinta nu inlocuieste si nu schimba regulile fundamentale de viata.
            Ea aduce un plus de cunoastere sub semnul progresului."

                                                                                      dr. Virginia Faur

      
                                            " O persoana se va face bine,
                                                atunci cand se va fi saturat sa fie bolnava."

                                                                                                              Lao Tse    " De ce nu ma vindec? Am fost pe la toate spitalele mari din tara si pe la toti medicii. Am incercat tot ce se putea incerca, toate tratamentele si interventiile posibile, inclusiv in strainatate. Insa, fara rezultat...".
      Intr-o lume in care bolile sunt tot mai frecvente si de la varste din ce in ce mai fragede, in care vindecarea este tot mai departe de oameni, in care medicamentele sunt din ce in ce mai multe si tratamentele din ce in ce mai costisitoare si mai ineficiente, intr-o lume, in care Hipocrate este tot mai repudiat si in care voci autorizate  sustin cu buna stiinta iluzii, in care farmaciile sunt tot mai multe iar decesele premature tot mai dese, intrebarea  " De ce nu ma vindec?", este o intrebare aproape retorica.
      De unde pleaca eroarea!? Ce genereaza de fapt credinta, si confuzia  totodata, ca " am incercat tot ce se putea incerca si nu exista vindecare pentru boala mea"!?  Trebuiesc aduse unele lamuriri asupra tipurilor de medicina, pentru ca aici este radacina problemei. Medicina clasica ( alopata ), din cauza inocularii sistematice,  este perceputa, de majoritatea oamenilor, ca fiind singurul tip existent de medicina si care detine toate solutiile in materie de sanatate.  Departe de a fi asa, departe de realitate, medicina alopata nu reprezinta decat un segment, un sector, din marea familie a tipurilor de medicina.
      Daca privim medicina ca fiind formata din mai multe incaperi, atunci, cel care afirma cele de mai sus, nu a facut altceva decat sa se rezume la o singura incapere. Chiar daca a schimbat orasul sau tara, a ramas tot in aceeasi incapere si a fost tratat cu aceleasi metode, tratamente si abordari, acestea fiind generalizate in toate tarile din aria medicinei alopate.
     Apreciind importanta chirurgiei si a interventilor UPU, medicina nu inseamna medicina alopata ci  totalitatea tipurilor de medicina la nivel mondial. Sunt unele tipuri de medicina, care vin in intampinarea suferinzilor, cu rezultate spectaculoase in tratarea si vindecarea anumitor boli, boli care in medicina clasica sunt catalogate ca fiind incurabile.
     Ca o confirmare a celor de mai sus se pot aminti urmatoarele: cancerul se vindeca de aproape o suta de ani, autismul se vindeca de peste douazeci de ani, scleroza multipla la fel, la fel si boala Crohn si colita ulcerativa, plus multe alte boli etichetate ca incurabile.
     Nu mai ramane altceva de spus, decat faptul ca daca se doreste o modificare in bine in starea de sanatate, atunci, trebuie facute schimbari de substanta, radicale, in modul de a privi lucrurile si de abordare a notiunii de tratament.
     Cu alte cuvinte, daca vrei sa te vindeci, schimba incaperea!

     
                                     Daca nu cunosti, nu inseamna ca nu exista.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu