crucea verde

crucea verde

marți, 4 august 2015

Cum a invins Rares autismul...


                                         " O persoana se va face bine,
                                            atunci cand se va fi saturat sa fie bolnava."

                                                                                                 Lao Tse

       Rares Stoica, este un baietel care s-a nascut in luna septembrie 2007 in Spania. Parintii lui au constatat ca desi avea 3 ani, nu vorbea deloc, nu sustinea privirea si era atras de obiecte neinteresante si nu de jucarii.  Au decis sa-l duca pe Rares si sa-l supuna unui control psihologic pentru a deslusi cauza comportamentului sau. In urma investigatiilor, Rares a fost diagnosticat cu autism. Au urmat binecunoscutele sedinte la logoped si psiholog. Cu toate eforturile acestora situatia lui Rares ramanea neschimbata.
       In anul urmator, cand Rares avea 4 ani, tatal sau a decis sa apeleze si la alte metode decat cele clasice, solicitandu-mi ajutorul. I-am dat un program de urmat, pentru Rares, program facut pe principiile medicinei integrative care trateaza cauza si nu simptomul, indicandu-i cum sa procedeze si sfatuindu-l sa fie perseverent. Precum am mai spus si cu alte ocazii, rezultatele au inceput sa se vada din prima luna, Rares incepand sa interactioneze cu cei din jur. Dupa trei luni de la inceperea tratamentului, Rares era de nerecunoscut. Parintii au continuat protocolul pe care l-am propus, in paralel deruland si sedintele la logoped si psiholog, pentru a-l ajuta la o recuperare cat mai rapida. Rares a fost declarat, de catre psihologii din Spania, recuperat si reintegrat in societate, iar, in toamna 2013, la varsta de 6 ani, incepea scoala alaturi de ceilalti copii.
       La ora actuala, dupa cum spun parintii, Rares este un copil plin de afectiune, iubit si iubindu-i pe cei din jur, plin de viata si cu rezultate foarte bune la scoala.
       Cu acordul parintilor lui Rares:  tel. 0034642042809-tata.

       Voi reveni in curand si cu alte cazuri cu copii vindecati de autism. " Fugit irreparabile tempus."                                Daca nu cunosti, nu inseamna ca nu exista.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu